Sports GK MCQs
Sports GK (General Knowledge) Multiple Choice Questions (MCQs) on different sports and games for competitive examinations. These questions are part of GKToday’s 35000+ MCQs Bank Course in GKToday Android App
11. Which book is known as the “Bible of Cricket”?
[A] Paper Lion
[B] Cover Up
[C] Wisden
[D] Gaelic
Show Answer
Correct Answer: C [Wisden]
Notes:
Wisden is known as the “Bible of Cricket”. Wisden Cricketers’ Almanack, or simply Wisden, colloquially the Bible of Cricket, is a cricket reference book published annually in the United Kingdom. The description “bible of cricket” was first used in the 1930s by Alec Waugh. In October 2013, an all-time Test World XI was announced to mark the 150th anniversary of Wisden Cricketers’ Almanack.
12. In which Olympics, “Field Hockey” was introduced for the first time?
[A] 1908 Summer Olympics
[B] 1912 Summer Olympics
[C] 1916 Summer Olympics
[D] 1920 Summer Olympics
Show Answer
Correct Answer: A [1908 Summer Olympics]
Notes:
In the 1908 Summer Olympics, “Field Hockey” was introduced for the first time. Men’s field hockey has been played at each Summer Olympic Games since 1908 except for 1912 and 1924, while women’s field hockey has been played at the Summer Olympic Games since 1980.
13. Which country won the gold medal in Women’s Field Hockey at the 2016 Summer Olympic Games?
[A] Argentina
[B] Netherlands
[C] Germany
[D] Great Britain
Show Answer
Correct Answer: D [Great Britain]
Notes:
Great Britain won the gold medal in Women’s Field Hockey at the 2016 Summer Olympic Games.
14. Which country won the most number of Sultan Azlan Shah Cups, an international men’s field hockey tournament?
[A] Pakistan
[B] India
[C] Australia
[D] South Korea
Show Answer
Correct Answer: C [Australia]
Notes:
Australia won the most number of Sultan Azlan Shah Cups, an international men’s field hockey tournament.
15. Which sport’s competition is known as the “Ligue Magnus”?
[A] Ice Hockey
[B] Roller Hockey
[C] Field Hockey
[D] Bandy
Show Answer
Correct Answer: A [Ice Hockey]
Notes:
An Ice Hockey competition is known as the “Ligue Magnus”.
16. What is the name of the competitive hockey game which is based on the use of a wheelchair?
[A] Sledge Hockey
[B] Rink Hockey
[C] Power Hockey
[D] Round Hockey
Show Answer
Correct Answer: C [Power Hockey]
Notes:
Power Hockey is the name of the competitive hockey game which is based on the use of an electric wheelchair.
17. Which sport’s sub-type variant is “Ringette”?
[A] Squash
[B] Hockey
[C] Golf
[D] Polo
Show Answer
Correct Answer: B [Hockey]
Notes:
Hockey’s sub-type variant is “Ringette”. Ringette is a team sport with two variations, an indoor and an outdoor version. The winter sport is played on an ice rink. One indoor court version is called gym ringette.
18.
Which FIFA Football World Cup was held in 2018 in Russia?
[A] 20th FIFA World Cup
[B] 21st FIFA World Cup
[C] 22nd FIFA World Cup
[D] 23rd FIFA World Cup
Show Answer
Correct Answer: B [21st FIFA World Cup]
Notes:
The FIFA Football World Cup held in 2018 in Russia was 21st FIFA World Cup. The 2018 FIFA World Cup was an international football tournament contested by men’s national teams and took place between 14 June and 15 July 2018 in Russia. It was the 21st FIFA World Cup.
19. Who was awarded the “best young player” in the 2018 FIFA Football World Cup?
[A] Harry Kane
[B] Luka Modric
[C] Kylian Mbappe
[D] Thibaut Courtois
Show Answer
Correct Answer: C [Kylian Mbappe]
Notes:
Kylian Mbappe was awarded the “best young player” in the 2018 FIFA Football World Cup. The 2018 FIFA World Cup was an international football tournament contested by men’s national teams and took place between 14 June and 15 July 2018 in Russia. It was the 21st FIFA World Cup.
20. Which country’s national football team carries the nickname “La Celeste (The Sky Blue)”?
[A] Spain
[B] Uruguay
[C] Argentina
[D] Portugal
Show Answer
Correct Answer: B [Uruguay]
Notes:
La Celeste, or The Sky Blue, is the nickname of Uruguay’s national football team. This nickname comes from the team’s uniform color which is a distinctly bright shade of sky blue. Uruguay has a rich soccer history, being the inaugural winners of both the FIFA World Cup and the Copa America, the South American Championship.