GKToday

Quiz 593: Current General Knowledge Questions for All Examinations

1. Telenor Company belongs to which of the following Countries?
[A] France
[B] Poland
[C] Norway
[D] Hungary

Show Answer

Correct Answer: C [Norway]
2. Which of the following islands is an issue of controversy between UK and Argentina?
[A] Queensland
[B] Seychelles
[C] Abruka
[D] Falkland

Show Answer

Correct Answer: D [Falkland]
3. Green Economy is led by?
[A] United Nations Environment Programme
[B] International Hydrological Organization
[C] Intergovernmental Panel for Climate Change
[D] European Union

Show Answer

Correct Answer: A [United Nations Environment Programme]
4. RESPONSIVIST Class of Leaders belonged to?
[A] Gandhians
[B] No Changers
[C] Muslim League
[D] Swarajists

Show Answer

Correct Answer: D [Swarajists]
5. THE WORLD BENEATH HIS FEET is a Biography of?
[A] Pulela Gopichand
[B] Nawab Pataudi
[C] Ajit Wadekar
[D] Sachin Tendulkar

Show Answer

Correct Answer: A [Pulela Gopichand]
6. Who among these is thought of as a Pioneer of Economic Nationalism?
[A] Madan Mohan Malviya
[B] R.C. Dutt
[C] Bipin Chandra Pal
[D] G.K. Gokhale

Show Answer

Correct Answer: B [R.C. Dutt]
7. Which is not a part of National Action Plan on Climate Change?
[A] National Water Mission
[B] National Mission on Pollution Control
[C] National Mission for Sustainable Agriculture
[D] National Mission on Sustainable Habitat

Show Answer

Correct Answer: B [National Mission on Pollution Control]
8.  Shanti Swarup Bhatnagar awards are related with?
[A] Science
[B] Literature
[C] Journaslism
[D] Architecture

Show Answer

Correct Answer: A [Science]
9.  Which of the following state is home to the Jawai forests that has been given Conservation Reserve staus??
[A] Rajasthan
[B] Kerala
[C] Assam
[D] Bihar

Show Answer

Correct Answer: A [Rajasthan]
10. Who was the last surviving veteran of the First World War?
[A] Harry Patch
[B] Claude Choules
[C] Florence Beatrice Patterson
[D] None of the above

Show Answer

Correct Answer: C [Florence Beatrice Patterson]