Top 10 Environment & Biodiversity Current Affairs Questions – April, 2021

1. The Mahendragiri hill ecosystem is situated in which state?
Answer: Odisha

2. As per a recent report available on Global Forest Watch, which region lost 12.2 million hectares of tree cover in 2020?
Answer: Tropical Region

3. “Three-banded rosefinch”, declared as the 1,340th bird species in India, was spotted in which state?
Answer: Arunachal Pradesh

4. With reference to Bio-diversity, what is “Orretherium tzen”, which was making news recently?
Answer: Animal species

5. What is the name of the global experiment, which aims to measure the impact of reduction in ambient human sounds in Oceans?
Answer: International Quiet Ocean Experiment

6. As per a new study published in “Biological Conservation”, which issue will cause many unique animals and plants go extinct?
Answer: Green House Gas emissions

7. The Himalayas assume different physical and mechanical properties in different directions due to the property of ………?
Answer: Anisotropy

8. What is the original name of the Antarctica’s “Doomsday Glacier”, which was making news recently?
Answer: Thwaites Glacier

9. As per recent data, the population of which species has doubled in the Chilika lake?
Answer: Dolphins

Month: 

Category: 

Latest E-Books

Comments