GKToday

Quiz 82 : Indian Agriculture Questions for Various Banks Exams

1. The Indian Institute of Horticultural Research is located at which among the following places?
[A] Bhopal
[B] Jaipur
[C] Lucknow
[D] Bangalore

Show Answer

Correct Answer: D [Bangalore]
2. At which among the following places, the Central Institute for Subtropical Horticulture is located ?
[A] Bhopal
[B] Varnasi
[C] Lucknow
[D] Bangalore

Show Answer

Correct Answer: C [Lucknow]
3. At which among the following places, National Research Centre for Citrus is located?
[A] Nagpur
[B] Kanpur
[C] Surat
[D] Aurangabad

Show Answer

Correct Answer: A [Nagpur]
4. National Research Centre for Grapes is located at which among the following places?
[A] Nasik
[B] Pune
[C] Ahamadabad
[D] Kolhapur

Show Answer

Correct Answer: B [Pune]
5. National Research Centre for Banana is located at?
[A] Madurai
[B] Trichy
[C] Tirupur
[D] Thiruvanthapuram

Show Answer

Correct Answer: B [Trichy]
6. National Research Centre for Litchi is located at which among the following places?
[A] Muzaffarnagar
[B] Muzaffarpur
[C] Patna
[D] Gaya

Show Answer

Correct Answer: B [Muzaffarpur]
7. All India Coordinated Research Project on Tropical Fruits is located at which among the following places?
[A] Bangalore
[B] Mysore
[C] Indore
[D] Jabalpur

Show Answer

Correct Answer: A [Bangalore]
8. All India Coordinated Research Project on Sub-Tropical Fruits is located at which among the following places?
[A] Jodhpur
[B] Gurgaon
[C] Lucknow
[D] Kolkata

Show Answer

Correct Answer: C [Lucknow]
9. Karnal Bunt affects which among the following cereal crops?
[A] Rice
[B] Wheat
[C] Miaze
[D] Bajra

Show Answer

Correct Answer: B [Wheat]