Quiz 583: GK Questions for Bank PO Exams

1. Household sector in India invests maximum part of its savings in which of the following?

[A] Insurance
[B] Fixed Deposits
[C] Mutual Funds
[D] Government Securities

Show Answer

Correct Answer: B [Fixed Deposits]
2. Consider the following:
  1. SEBI Act
  2. Companies Act
  3. Depositories Act
  4. Prevention of Money Laundering Act

[A] 1 2 3 4
[B] 2 1 4 3
[C] 2 1 3 4
[D] 3 2 1 4

Show Answer

Correct Answer: C [2 1 3 4]
3. Which among the following is NOT a pillar of Basel II CRAR?

[A] Minimum Capital Requirement
[B] Supervisory Review of Capital Adequacy
[C] Risk Management
[D] Market Discipline

Show Answer

Correct Answer: C [Risk Management]
4. Which among the following dates in December has been fixed as celebration of National Mathematics Day, to be observed as birthday of great mathematician Ramanujan?

[A] December 17
[B] December 20
[C] December 22
[D] December 25

Show Answer

Correct Answer: C [December 22]
5. Who among the following is the author of ‘Law in the Scientific Era’?

[A] Justice Markandey Katju
[B] Justice K. K. Mathew
[C] Justice G. T. Nanavati
[D] Justice N. Santosh Hegde

Show Answer

Related Posts
Correct Answer: A [Justice Markandey Katju]
6. Who among the following is the author of ‘Law in the Scientific Era’?

[A] Justice Markandey Katju
[B] Justice K. K. Mathew
[C] Justice G. T. Nanavati
[D] Justice N. Santosh Hegde

Show Answer

Correct Answer: A [Justice Markandey Katju]
7. which of the following countries might have the largest reserves of Thorium in the world?

[A] China
[B] Australia
[C] India
[D] USA

Show Answer

Correct Answer: C [India]
8. Gor Kattri complex which is famous for its display of Gautam Buddha’s begging bowl is located in which country?

[A] India
[B] Pakistan
[C] China
[D] Thailand

Show Answer

Correct Answer: B [Pakistan]
9. Chief Dave Cameron Award is given for excellence in a field related to ___?

[A] Social Service
[B] Journalism
[C] Environment Protection
[D] Peace

Show Answer

Correct Answer: C [Environment Protection]
10. Qila Rai Pithora, built by Tomar Rajputs is located in which among the following cities?

[A] Agra
[B] New Delhi
[C] Jaipur
[D] Ajmer

Show Answer

Correct Answer: B [New Delhi]
Share

View Comments